Bahāju ticība ir pasaules reliģija, kuras mērķis ir apvienot visas rases un tautas zem vienas kopējas Mācības un vienas Ticības. Bahājieši ir Bahá'u'lláh sekotāji. Viņi tic, ka Viņš ir visu laiku Apsolītais. Gandrīz visu tautu pravietojumi vēstī, ka nākotnē uz zemes iestāsies miers un harmonija un cilvēce dzīvos laimīgi. Mēs ticam, ka šī apsolītā Stunda ir situsi un ka tieši Bahá'u'lláh ir tā dižā Persona, kura mācības palīdzēs cilvēcei uzcelt jaunu pasauli.


Bērnu nodarbības * PUSAUDŽU GRUPAS * Institūta Ruhi kursi * SVĒTBRĪŽI

piektdiena, 2009. gada 17. jūlijs

Vēl nedaudz datu par Bahāju ticību

Bahājiešu Ticība, kas dibināta pirms pusotra gadsimta, šodien ir viena no visstraujāk augošajām pasaules reliģijām. Ar vairāk nekā pieciem miljoniem sekotāju, kuri pārstāv visas zemes tautas, tā ir pasaulē otra ģeogrāfiski izplatītākā ticība, pārspējot visas reliģijas, izņemot Kristietību. Bahājieši apdzīvo vairāk kā 100 000 vietas visā pasaulē, nemitīgi paplašinoties un atspoguļojot uzticību pasaules iedzīvotāju ideāliem.

Ticības dibinātājs bija Bahá'u'lláh (1817.-1892.) – persiešu dižciltīgais no Teherānas, kurš deviņpadsmitā gadsimta vidū pameta augstmaņa ērto un drošo dzīvi un, pakļaujoties intensīvai vajāšanai un zaudējumiem, atnesa cilvēcei jaunu un saviļņojošu miera un vienotības vēstījumu.

Bahá'u'lláh atklāja sevi kā mūsdienu neatkarīgu Dieva Vēstnesi. Viņa dzīve, darbs un ietekme ir salīdzināma ar Ābrahamu, Krišnu, Mozu, Zoroastru, Budu, Kristu un Muhamedu. Bahājieši tic, ka Bahá'u'lláh ir jaunākais dievišķais Vēstnesis šajā pēctecībā.

Būtiskākais Bahá'u'lláh vēstījums ir vienotība. Viņš mācīja, ka ir tikai viens Dievs, tikai viena cilvēku rase, un ka visas pasaules reliģijas pārstāv dažādas stadijas Dieva gribas un mērķu atklāsmē cilvēcei. Bahá'u'lláh saka, ka šodien cilvēce ir sasniegusi pilngadību. Kā aprakstīts visos pasaules Rakstos, ir pienācis laiks apvienot cilvēkus mierīgā un saskanīgā vispasaules sabiedrībā. „Zeme ir tikai viena valsts un cilvēce tās iedzīvotāji,” rakstīja Bahá'u'lláh.

Jaunākā no pasaules neatkarīgajām reliģijām, kuras dibinātājs bija Bahá'u'lláh, izceļas starp citām reliģijām dažādos veidos. Bahāju ticībā nav garīdzniecības, jo pēc Bahá'u'lláh mācības, cilvēks ir spējīgs patstāvīgi meklēt un uztvert garīgās patiesības. Tai ir unikāla pasaules administrācijas sistēma ar brīvi ievēlētām pārvaldes padomēm. Pašreiz pasaulē darbojas vairāk kā 13 000 vietējās padomes un 181 nacionālā padome. Centrālā Bahāju administratīvā struktūra ir Vispasaules Taisnīguma Nams, starptautiskā Bahāju ticības pārvaldes padome.

Nav komentāru: