Bahāju ticība ir pasaules reliģija, kuras mērķis ir apvienot visas rases un tautas zem vienas kopējas Mācības un vienas Ticības. Bahājieši ir Bahá'u'lláh sekotāji. Viņi tic, ka Viņš ir visu laiku Apsolītais. Gandrīz visu tautu pravietojumi vēstī, ka nākotnē uz zemes iestāsies miers un harmonija un cilvēce dzīvos laimīgi. Mēs ticam, ka šī apsolītā Stunda ir situsi un ka tieši Bahá'u'lláh ir tā dižā Persona, kura mācības palīdzēs cilvēcei uzcelt jaunu pasauli.


Bērnu nodarbības * PUSAUDŽU GRUPAS * Institūta Ruhi kursi * SVĒTBRĪŽI

piektdiena, 2009. gada 17. jūlijs

Konsultācija

Lēmumu pieņemšanas process Bahāju ticības administratīvajos orgānos balstās uz darba metodi, kuru bahāju ticības pārstāvji dēvē par konsultēšanos. Tas nozīmē, ka katrs tiek uzklausīts, un ka katrs uzklausa pārējos, un ka neviens nepiekāpīgi neuzstāj uz savu personīgo viedokli. Tomēr konsultēšanās atšķiras no lēmumu pieņemšanas, kas balstīta uz konsensu, jo visiem tās dalībniekiem ir dziļa vēlēšanās atrast īsto jeb patieso risinājumu konkrētajai problēmai, neskatoties uz to, kāds ir bijis viņu iepriekšējais viedoklis. Šāda veida process prasa ļoti garīgu attieksmi un lielu pašdisciplīnu, bet tas noved pie lēmuma, kuram visi piekrīt un uzticas. Tiklīdz pēc konsultēšanās ir sasniegta vienošanās, tiek sagaidīts, ka ikviens pildīs šo lēmumu.
Bahá'u'lláh aizliedza pieņemt jebkādu materiālu palīdzību no ārpus Ticības avotiem, kas varētu tikt izmantotas jebkādām bahājiešu vajadzībām. Attiecīgi bahājiešu organizācijas tiek atbalstītas tikai no reģistrētu kopienas locekļu ziedojumiem. Visi individuālie ziedojumi fondos ir pilnīgi brīvprātīgi un slepeni.
Bahājiešu ticībai ir atšķirīga pieeja mūsdienu sociālajām problēmām. Bahājiešu raksti un daudzveidīgās darbības ir adresētas visām nozīmīgām tendencēm mūsdienu pasaulē sākot ar jauniem uzskatiem par kultūras atšķirībām un dabas saglabāšanu līdz decentralizētai lēmumu pieņemšanai; sākot ar atjaunotu uzticību ģimenes dzīvei un morālām vērtībām līdz aicinājumam uz sociālu un ekonomisku taisnīgumu pasaulē, kas strauji kļūst par globālu apkaimi.
Tomēr Ticības raksturīgākais sasniegums ir vienotība. Atšķirībā no pārējām reliģijām, nerunājot nemaz par vairākumu sociālo un politisko kustību, bahājiešu kopiena ir veiksmīgi izturējusi ilggadīgu pārbaudījumu nesadalīties sektās un apakšgrupās. Tā pastāv vienota par spīti trauksmainai vēsturei, kāda ir jebkurai senatnes reliģijai.
Gados kopš Bahá'u'lláh dzīves, vispasaules vienotības process, kuru Viņš sludināja, ir veiksmīgi attīstījies. Caur vēsturiskiem notikumiem tradicionālās rasu, šķiru, ticības un nacionālās barjeras ir nemitīgi samazinājušās. Galvenais izaicinājums, kas jāpieņem pasaules iedzīvotājiem, ir viņu vienesmes fakts un piedalīšanās jaunas pasaules veidošanā.

Nav komentāru: