Bahāju ticība ir pasaules reliģija, kuras mērķis ir apvienot visas rases un tautas zem vienas kopējas Mācības un vienas Ticības. Bahājieši ir Bahá'u'lláh sekotāji. Viņi tic, ka Viņš ir visu laiku Apsolītais. Gandrīz visu tautu pravietojumi vēstī, ka nākotnē uz zemes iestāsies miers un harmonija un cilvēce dzīvos laimīgi. Mēs ticam, ka šī apsolītā Stunda ir situsi un ka tieši Bahá'u'lláh ir tā dižā Persona, kura mācības palīdzēs cilvēcei uzcelt jaunu pasauli.


Bērnu nodarbības * PUSAUDŽU GRUPAS * Institūta Ruhi kursi * SVĒTBRĪŽI

piektdiena, 2009. gada 17. jūlijs

Bahājiešu lūgšanu nami

Bahāju lūgšanu nami ir atvērti visiem. Kaut arī to arhitektūras stili ir ļoti atšķirīgi, visiem kopīgi ir galvenais kupols un deviņstūru forma, kas vienlaicīgi simbolizē gan cilvēces dažādību, gan vispārīgo vienotību. Dievkalpojumu norise ir vienkārša un sastāv no lūgšanām un bahāju ticības un citu pasaules reliģiju Svēto Rakstu lasījumiem. Dzied kori bez pavadījuma.

Kā bija iecerējis Bahá'u'lláh, lūgšanu namiem jābūt garīgajam centram dažādām organizācijām, kas dara zinātnisku, humanitāru, izglītības un administratīvu darbu.

‘Abdu’l-Bahá dzīves laikā uzcēla lielisku bahājiešu lūgšanas namu ASV, Mičiganas ezera krastos. Šis nams tika celts 40 gados. Vēlāk namus cēla katrā pasaules kontinentā: Eiropā – Frankfurtē; Āfrikā – Kampalā; Austrālijā – Sidnejā; Dienvidamerikā – Čilē; Centralamerikā - Panamā; Okeānijā – Samoā; Āzijā – Delī.

Foto drīkst apskatīt šeit

Nav komentāru: